Måsten

Listan över måsten här hemma kan göras väldigt lång.


* Rensa i garderoben och skapa praktiska, användbara förvaringslösningar som gör det enkelt att hitta bland kläder.

* Ordna med bättre förvaring i lekrummet. Leksaker ska få plats och vara lätta att hitta, men det ska också finnas utrymme kvar för lek.

* Plocka ner julgranen. Pinsamt men sant. Aset står kvar på övervåningen. Ingen som ser den där, men bara vetskapen om att den fortfarande är framme gör mig irriterad.

* Snygga till i vardagsrummet. Även här är förvaring nyckelordet. En snygg, praktisk och lättstädad möbel som passar in och sväljer skit.

* Kök. Gå igenom alla lådor. Rensa. Skapa ett system. Skaffa en kökssoffa med förvaring under sitsen. Skaffa en möbel som rymmer typ allt som annars hamnar på köksbänken. Eeeh... Ta ner julgardinerna.

* Hitta på något ställe där J kan förvara sina arbetskläder. De är skitiga, fulla med kemikalier, luktar koskit, svinskit och Mc Donalds. Även när de är tvättade är det verkligen inte något jag vill blanda med våra andra kläder.

* Plantera om blommor och kanske köpa någon ny växt som kräver minimal skötsel och tål värme, solljus, slarv, glömska och kattänder.

Det är väl vårens måsten. Känns som gigantiska projekt. Nu har vi dessutom begränsad budget när jag är föräldraledig. Och tiden... Ja den finns ju. Men det är svårt att kombinera större projekt samtidigt som man kånkar runt på en bebis som kanske inte tycker att det är jättekul att organisera i köket eller bygga om i en garderob.

Hus & Hem, Ordbajs | Förvaring, Garderob, Lekrum, Måsten, Organisera i köket | |
Upp