Fläskfilégryta

Jag vet att det är skrämmande likt en hundspya. Men det varken smakar eller luktar hundspya. Faktiskt så blev det väldig gott.


Råkade snubbla över billig Roccoballe på ICA. Inte den där danska antibiotikafilén, utan från svennig rapsgris. Och den var jag ju tvungen att göra något med.

Så det blev en skitgod gryta, som råkar se ut som hundspya.

1 st Roccoballe (fläskfilé)
1 pkt bacon
1 gul lök
2 tsk kalvfond
1 dl vatten
1 tsk soya
2 tsk dijonsenap
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
Salt
Citronpeppar
Ca 2 msk persilja
Eventuellt någon näve riven parmesan

Hacka lök och klipp bacon.
Bryn i stekpanna. Skär fläskfilén i lagom stora bitar och blanda i. Stek så att filén får lite färg och stekyta.
Tillsätt kalvfond och vatten. Låt puttra några minuter på ganska hög värme. Krydda med citronpeppar.

Blanda i dijonsenap, soja, creme fraiche och grädde. Låt sjuda ca 20 minuter på låg värme.
När 20 minuter har gått smakar man av med lite salt och eventuellt mer citronpeppar. Tillsätt hackad persilja och eventuellt parmesan.

J åt med pasta som tillbehör.
Jag höll mig till två sorters sallad.

Väldigt mättande och LCHF- vänlig gryta.

Mat & Bak, Ordbajs | Fläskfilé, Fläskfilégryta, Hundspya, LCHF, Recept, Roccoballe | |
#1 - - Amanda:

Ser supergott ut!

Upp